Zee schildpadden

ze worden zeer ernstig bedreigd door de mens.

Dat is niet goed want als er niks tegen gedaan wordt dan sterven ze uit. 

Maar gelukkig zijn er organisaties die daar wat tegen doen. Je hebt veel soorten Zee schildpadden zoals de Groene schildpad De leder schildpad de soepschidpad De Karet schildpad en nog veel meer

Zoals het WNF

 

wat eten zeeschildpadden. Ze eten kwallen visjes garnalen en krabbetjes. De grootste natuurlijke vijand van de zeeschildpad is de tandwalvis en de tijgerhaai.

zeeschildpadden zwemmen honderden kilometers door het water ze komen in de paartijd naar hun geboorte plaats daar paren vrouwtjes en mannetjes.

Daarna gaat het mannetje weg en gaat het vrouwtje aan land ze graaft een gat en legt daar wel honderden eieren in daarna maakt ze het gat dicht met haar achter poten en gaat ze weer naar zee en zwemt ze weg. Als de jongen uit komen moeten ze zelf naar zee maar dat is moeilijk want er zijn veel roofdieren. Zoals meeuwen andere vogels zee krokodillen een groot gevaar. maar ongeveer 20-50 jonge schildpadden lukt het om in  de zee tekomen maar in de zee  zijn de gevaren nog niet geweken want vissen en haaien en andere soorten zee roofdieren lussen wel een schildpadje 1 tot 5 schildpadden overleven het. En daarom legt een schildpad zoveel eieren want van de honderden overleven er maar 1 tot 5 schildpadden.

beantwoord ook onze vragen lees verder op de startpagina

Maak een gratis websiteWebnode