Slangen en Hagedissen

Slangen zijn een soort reptielen. Slangen zijn duidelijk te onderscheiden van alle andere dieren en de meeste andere reptielen als krokodillen en schildpadden. Met sommige groepen van hagedissen is het onderscheid niet zo duidelijk.

Er zijn ongeveer 3150 verschillende soorten slangen soorten waarvan ongeveer 15% giftig  is.

De meeste slangen eten kleine tot grote zoogdieren of vogels maar sommige soorten eten ook reptielen en amfibieën zoals de kikker of salamander of de pad ze eten ook herten zwijnen en dat soort dieren.

Ringslangen

Ringslangen hebben een gevorkte  tong, en eten Amfibieën zoals kikkers en padden salamanders maar ze eten ook wel kleine vogels en slakken. De Ringslang eet de prooi levend op hij slikt eerst de kop in en daarna de rest van de prooi. De ringslang is niet bedreigd maar wel in Nederland en Belgie maar in andere landen leven ze in grote aantallen. 

Brilslang 

De brilslang is een van de bekendste cobra soorten van de wereld. De brilslang heeft zeer dodelijk gif met een beet gaat de prooi binnen enkele seconden dood. De brilslang leefd in Zuid Azie en hij wordt ongeveer 1 tot 3 meter. De brilslang heeft een groter halsschild dan andere cobra's het teken achter op het schild lijkt op een bril vandaar brilslang. Brilslangen warmen zich graag op in de zon om dan               's nachts op jacht te gaan op kleine zoogdieren knaagdieren reptielen en zelfs andere slangen. 

 

beantwoord ook onze vragen lees verder op de startpagina

Maak een gratis websiteWebnode