Dinosaurussen

Dieren weetje

Wist je dat??? Een van de ''uitgestorven dieren'' de sabeltand tijger is gezien in sirberie'' Hij leefd dus nog yes!!!!!

 

 

kijk eens verder onder het balkjes dinosaurussen daar

kun je informatie krijgen over de volgende dino's:

Velociraptor-Carnotaurus

 

  WAT IS EEN DINOSAURUS?

Een dinosaurus is een reptiel die miljoenen jaren geleden op de aarde leefden. Ze bestaan nu niet meer, want ze zijn 65 miljoen jaar geleden uitgestorven. Dinosaurussen waren de reptielen die op het land leefden en hun poten stonden recht onder hun lichaam. De vliegende reptielen noemde je pterosaurussen en in het water levende reptielen noemde je plesiosaurussen. Dinosaurussen lechten eieren die eieren zijn net als de eieren van de reptielen van nu. De reptieleieren hebben een harde of leerachtige schaal. Dinosaurussen leefden overal op de wereld omdat het vroeger bijna overal dezelfdetemperatuur was er was ook nog geen noord- of ZUID POOL. Je had ook roofdieren zoals de Spinosaurus en Tyranosaurus rex of de albertosaurus ze waren wel 6 tot 15 meter lang en haden een staart ze hadden sterke poten en een heel sterk lichaam. Ze eten Planten etende dino's zoals sauropoden (langnekken) of ze aten Triceratopsen.

De dinosaurussen

De Dinosaurussen ontstonden ongeveer 230 miljoen jaar geleden in het tijdperk Trias. De eerste dinosaurus was een kleine tweevoetige vleeseter. Er zijn ook plantenetende soorten. De dinosaurussen werden tegen het eind van het Trias, toen op het land de meeste andere grote dieren uitstierven. Er zijn duizenden soorten dinosaurussen, vleeseters en planteneters. De zeedinosaurussen, en de vliegende dinosaurussen. Op het eind van het Krijt, 65 miljoen jaar geleden, stierven de meeste dinosauriërs uit, door een meteoriet.

Tussen 1870 en 1925 zijn veel dinosaurusfossielen ontdekt, vooral in Noord Armerika. En in China er zijn honderden nieuwe soorten gevonden.

Dinosauriërs zijn Reptielen en hebben een deel van hun huid Schubben. De meeste reptielen zijn warmbloedige dinosaurussen. Het is nog niet helemaal bekent hoe de huid van dino's was hadden ze nou veren of schubben. Kleine soorten dinosaurussen hadden waarschijnlijk veren of haren.

 

 

                                                                

dinosaurus

Fotogalerij: Dinosaurussen

beantwoord ook onze vragen lees verder op de startpagina

Maak een gratis websiteWebnode