krokodillen

zee krokodil

nijl krokodil

gaviaal

kaaiman

alligator

 

Zee Krokodil

 

De zee krokodil word ook wel de zout water krokodil genoemd.

De zee krokodil is de grootste krokodillen soort die er bestaat, ze kunnen

8 meter worden. De grootste zee krokodil is meer dan 10 meter geworden. Zee krokodillen leven in grote delen van Azië en in Australië. Waar ze in de zeeën leven. Zee krokodillen eten Kreeften Vissen Gnoes of buffels en zelfs haaien. De zee krokodil heeft 64-68 tanden waarmee hij gemakkelijk grote prooien pakt. Het vrouwtjes legt ongeveer 25 tot 90 eieren, Als de temperatuur tussen de 31-32 graden is komen de mannetjes de rest worden vrouwtjes. De eieren komen naar 80-90 dagen uit. Als de eieren uit zijn gekomen graaft de moeder de kleine baby zee krokodillen uit en neemt ze dan mee in de bek om ze te kunnen beschermen net als bij andere soorten krokodillen. De zee krokodil word niet bedreigd.

 

 

Nijl Krokodil

 

Nijl krokodillen leven in Afrika. Ze worden ongeveer 7 meter.

Nijl krokodillen worden ook wel de echte krokodil genoemd omdat hij zo bekent is. Hij eet gnoes-herten-vissen en andere zoogdieren.

De Nijl Krokodil heeft een lang lichaam en zwemvliezen tussen de tenen, waarmee hij hard kan zwemmen. Nijl krokodillen liggen vaak uren onder water om te wachten op prooien en als er dan een prooi komt springt hij uit het water en grijpt hij de prooi. Als hij de prooi een maal vast heeft laat hij de prooi niet los. Dan trekt hij de prooi mee onderwater waar door de prooi verdrinkt en beginnen de Krokodillen de prooi op te eten. Het vrouwtje legt ongeveer 20-80 eieren. De Nijl krokodil word niet bedreigd.

 

 

 

gavialen

 

De gaviaal is een krokodil achtige. Er zijn alleen een paar verschillen dingen vergeleken met de gaviaal. Zoals de bek van de gaviaal die is smaller en langer dan die van een gewone krokodil. Het lijkt wel op een groene stok. De gaviaal word ook wel de snavelkrokodil genoemd. De bek van de gaviaal heeft veel kleine tanden het zijn er wel 110. Hij heeft ook een rare bult op zijn bek die is om geluiden te maken om vrouwtjes te lokken, Alleen mannetjes hebben zo'n bult op hun bek vrouwtjes zullen die nooit krijgen. Gavialen eten vissen kikkers en soms zoogdieren. Gaviaal leven in Azië en India en een paar gebieden daar omheen. 90% van de gavialen leven in India in waterige gebieden. Ze worden tot 7 meter.

 

 

kaaimannen

 

 

Kaaimannen leven in Zuid Amerika waar ze rond de Amazone in rivieren leven. Ze worden ongeveer 4,70 meter. Net als bij Alligators maken kaaimannen nestheuvels. Dan legt het vrouwtje 30 of meer eieren. De eieren kunnen pas bij een temperatuur van 30 graden uitkomen. Voordat de baby kaaimannen eruit komen beginnen ze te kwaken dan weet de moeder dat ze uit komen en gaat ze meteen naar de jongen. Als de jongen uit zijn gekomen draagt de moeder hun mee in de bek. Om ze zo goed te kunnen beschermen. Kaaimannen eten vissen en andere kleine zoogdieren. De baby kaaimannen eten insecten of andere kleine beestjes.kaaimannen zijn familie van de Alligator, er zijn 6 soorten kaaimannen de

 

Brilkaaiman

Cuviers Gladvoorhoofdkaaiman

Breedsnuitkaaiman

Yacarekaaiman

Zwarte kaaiman

schneiders gladvoorhoofdkaaiman

 

 

Alligator

 

Alligators zijn krokodil achtige en worden ongeveer 3-6 meter lang. Alligators hebben een bredere kop dan gewone krokodillen. Alligators komen voor in Amerika en China. Er zijn zes soorten alligators waarvan er 5 in Amerika leven Alleen de Chinese alligator komt niet voor in Amerika. Waar ze in en aan rivieren leven. De Chinese Alligator is de kleinste Alligator soort die er bestaat. Alligators eten vissen schildpadden zoogdieren en vogels. Het vrouwtje legt tussen de 20-40 eieren. Is de temperatuur tussen de 31-32 graden dan worden het mannetjes is het hoger of lager dan worden het vrouwtjes. Na ongeveer 65 dagen komen de eieren uit. De alligators komen vooral in moerassen en oerwouden voor. De Alligator word niet bedreigd.

 

.

beantwoord ook onze vragen lees verder op de startpagina

Maak een gratis websiteWebnode