Roofvogels

 

Roofvogels komen in veel verschillende landen voor een van dei landen is nederland.

roofvogels zijn vleesetende vogels die  muizen kleinere vogels en allerlij andere dieren jagen.

 Uilen zijn ook roofvogels ze jagen op muizen en leven verspreid over de wereld.

 

  

Buizerd

 

 

 

 

 

 

 

 

De Buizerd is een van de meest bekendste en meest voorkomende roofvogel soort van Nederland.

Hij komt voor in Afrika, Azië, en Europa. De Buizerd word tot 56 cm en hij leeft in de weiden en op de akkers waar hij in bomen of op paaltje staat te loeren tot hij een prooi ziet met zijn scherpe ogen. Maar de Buizerd komt ook in het bos voor want daar is zijn nest waar hij de kuikentjes die uit de eieren zijn gekomen opvoed. Buizerds eten meestal muizen maar als daar te kort aan is eet hij ook kikkers slangen en ook insecten. De Buizerd heeft scherpe ogen daarmee kan hij

prooien op verre afstanden zien en grijpen. Buizerds hebben hele scherpe klauwen net als andere roofvogels zoals de havik torenvalk slechtvalk met die scherpe klauwen kan hij gemakkelijk prooien vangen. De Buizerd word niet bedreigd maar wel beschermd.

Hij is in een beschermde diersoort.

 

 

Havik

 

 

De Havik komt voor Noord-Afrika, Europa, Azië, en in Noord-Amerika. Hij wordt 56 cm en heeft ongeveer een vleugel lengte van 1,20 meter en daarmee is hij na de Zee Arend en de Steen Arend de grootste roofvogel van de wereld. De mannetjes zijn kleiner dan het vrouwtje. De Havik eet vaak andere vogels die hij met zijn snavel uit elkaar trekt en opeet. De Havik word beschermd.

 

 

 

 

 

 

Toren valk

beantwoord ook onze vragen lees verder op de startpagina

Maak een gratis websiteWebnode